Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanıyor

Milli Güvenlik Kurulu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ikinci kez toplanıyor. Bugün yapılacak MGK toplantısının gündeminde "FETÖ" ve PKK'yle mücadele ile "Fırat Kalkanı" operasyonu var.

Milli Güvenlik Kurulu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ikinci kez toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıda masada hem "FETÖ", hem de PKK ile mücadele olacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in ilk kez katılacağı toplantıda Fethullah Gülen'in iadesi, "FETÖ" soruşturmalarında gelinen son nokta konusunda adalet, içişleri ve dışişleri bakanının son bilgileri paylaşması bekleniyor.

MGK'de yurt içi ve sınır ötesi operasyonlar ele alınacak. Toplantıda bölgeden gelen istihbarat raporları değerlendirilecek ve PKK'ye dönük olası operasyonlar değerlendirilecek. Cerablus'un ele geçirilmesinin ardından El-Bab'a doğru genişleyen harekattaki son durumu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar anlatacak. Kurul toplantısında Rakka ve Musul'un IŞİD'ten kurtarılmasına dönük olası harekatlar ve bu harekatlarda Türkiye'nin oynayacağı rolün de değerlendirilmesi bekleniyor.