Milli Eğitim harekete geçti: Bildiri yayınlayan liselilere işlem yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yayınladıkları gericilik karşıtı bildirilerle AKP iktidarına tepki gösteren liseliler için harekete geçti. Okullara yazı gönderen bakanlık, bildirileri yayınlayan ve onlara katılanlar hakkında işlem yapılmasını istedi.

İstanbul Erkek Lisesi'ndeki protestonun ardından önce Galatasaray, Cağaloğlu Anadolu, Bornova Anadolu, Vefa, Kadıköy Anadolu, Notre Dame de Sion, İzmir Atatürk Lisesi gibi Türkiye'nin köklü liselerine, ardından da tüm Türkiye'deki 100'den fazla liseye yayılan protesto dalgası karşısında AKP harekete geçti.

Habertürk’te Lütfi Erdoğan’ın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Liseleri karıştırmalarına izin vermeyeceğiz” sözlerinin ardından il müdürlüklerine uyarı yazısı gönderdi.

Uyarı yazısında, liselerde yayınlanan bildirilerin öğrenci ve veli kaynak olmadığını iddia eden Tekin, “Bazı siyasi çevreler ve STK’lar tarafından organize edildiği anlaşılmaktadır” dedi.

Yazının devamında Tekin şöyle dedi: “Güzide kurumların isimleri siyasi çıkar amaçlı kullanılmaktadır. Dolayısıyla imajları olumsuz etkilenmektedir. İzin alınmadan öğrenciler ve kurumsal kimliği kullanarak okullar üzerinden bu mahiyette siyasi içerikli bildiri yayınlanması suçtur. Niyet provokatif ve öğrencilerin istismarına yöneliktir.” 

Tekin okul yönetimlerinden de ayrıca "bildiri yayınlayanlar" ve "bunlara katılanlar" hakkında mevzuat çerçevesinde işlem yapılmasını istedi.