Milli Eğitim Bakanı harikalar diyarında: Cumhuriyet tarihinin en demokratik müfredatı...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, laiklik ilkesine, bilimsel eğitim anlayışına ve pedagoji bilimine tamamen aykırı yeni müfredatla ilgili olarak "Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar en demokratik katılımla hazırlanan müfredattır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitimde köklü değişikliklerden en önemlisi eğitim sistemimizin temel kılavuzu olan müfredatın yenilenmesi çalışmasıdır. Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar en demokratik katılımla hazırlanan müfredattır ve önümüzdeki yıl bir, beş ve dokuzuncu sınıflarda başlayacak" dedi.

Yılmaz, Milli Eğitim İl Müdürleri Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere Bitlis'e geldi.

Tüm imkanların yerinde değerlendirilmesini sağlamanın milli bir ödev olduğunu, eğitimde köklü değişiklikleri hep birlikte hayata geçirdiklerini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bizim dönemimizde en çok yatırımı öğretmene yaptık. 580 binin üzerinde öğretmeni biz atadık. Öğretmenlerimizin özlük haklarını da iyileştirdik. 2002 yılında bir öğretmenimizin aldığı ücret 409 dolara denk geliyordu, bugün 940 dolara yükseldi. Daha iyi yapmamız lazım. Türkiye’nin ekonomisini büyüttüğümüz oranda öğretmenlerimize verdiğimiz payı da arttıracağız."