Milli Eğitim Bakanı eleştirileri yanıtladı: Atatürkçülük, beden eğitimi dersinde anlatılıyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Yeni müfredatta Atatürkçülük kaldırıldı" eleştirilerine, "Yeni müfredatta beden eğitimi ve spor dersi zorunludur. 9, 10, 11, ve 12'nci sınıflarda burada Atatürk'ün beden eğitimi ile ilgili sözleri öğretiliyor" diye yanıt verdi.

Nilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Sivas Değerleri Fuarı"nın açılış programına katıldı.

“MİLLİ EĞİTİM'E 100 BİN SURİYELİ ALINACAĞI YALAN”

Bakan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’na 100 bin Suriyeli alınacağı iddialarını yalanlayarak, “Daha kaliteli bir eğitim için müfrededatı değiştirdik. En çağdaş, en demokratik, en bilimsel müfredatı yaptık ve evlatlarımıza bu yeni müfredatla eğitim vereceğiz. bugün birisi bir tweet atmış, ‘Milli Eğitim Bakanlığı 100 bin Suriyeliyi memur yapacak’ diyor. Yalan olduğu belli, kesin yalan. İyi ama ne yapacaksın adam böyle yazıyor. İnsanların yalanlara inanmaya meyli var” dedi. 

“ATATÜRKÇÜLÜK KALDIRILMADI, BEDEN EĞİTİMİ DERSİNDE ANLATILIYOR”

Müfredattan Atatürkçülüğün kaldırıldığına dair iddialara da cevap veren Bakan Yılmaz şunları söyledi:

“Yine bir başkası da diyor ki, ‘Müfredatta Atatürkçülük kaldırıldı’ diyor. Bizim hem ortaokul sonda hem lise sonda İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi var. Yeni müfredatta beden eğitimi ve spor dersi zorunludur 9, 10, 11, ve 12’nci sınıflarda, burada Atatürk’ün beden eğitimi ile ilgili sözleri öğretiliyor. Atatürk’ün sözlerinden hareketle Atatürk’ün spora ve sporcuya verdiği önemi açıklar. Bir başka kazanım, Atatürk’ün sporla ilgili sözlerinden oluşan poster hazırlar. Bir başka kazanım, Atatürk’ün ilgilendiğin spor dallarını tanıtan sunu hazırlar.”