Migros'ta skandal: Engelli yurttaş mağaza yöneticisinin saldırısına uğradı, ameliyat oldu!

Yüzde 40 engelli olan Hasan Kanpalta adlı yurttaş, Migros'tan toplu alışveriş yaptığı sırada bir mağaza yöneticisiyle tartıştı. Tartıştığı mağaza yöneticisinin saldırısına uğrayan Kanpalta ameliyat oldu, boynuna platin takıldı. Saldırıya ilişkin soL'a konuşan Kanpalta, "Her tartışmada insana kafa mı atıyorlar? 53 yaşındayım, yüzde 40 engelliyim. Bu saldırı insana nasıl baktıklarını…

Ali Ufuk Arikan

Büyük mağazalardan aldığı ürünleri satarak geçimini sağlayan Hasan Kanpalta adlı yurttaş, Migros'ta bir mağaza yöneticisinin saldırısına uğradı.

İstanbul'da Kozyatağı İnönü Mahallesi'ndeki Migros'tan toplu olarak mal alan Kanpalta, mağaza yöneticisi S.H.A.'nın saldırısına uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Kanpalta, taburcu edildikten hemen sonra tekrar rahatsızlanınca bu kez Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Boynunda ciddi ağrılar olan Kanpalta ameliyata alınarak boynuna platin takıldı.

Tam 9 gündür hastanede yatan Kanpalta, yaşadıklarına ilişkin soL'a açıklamada bulundu. 

"Migros'a mal almaya gittim. Onları satarak geçimimi temin ediyorum. Kasaya gittiğim sırada daha önce tanımadığım bir mağaza yetkilisi bana mal satmayacağını, toptancı olduğumu söyledi. Ben de bunun suç olmadığını söyleyince tartıştık" diyen Kanpalta, "Daha sonra bana kafa attı. Sonrasını bir süre hatırlamıyorum. Ağzım, burnum kan içinde kalmış. Mağazadaki müşterilerin yardımı sonucu ambulans çağrıldı. O sırada bana 'dışarıda olsaydık seni öldürürdüm' dedi. Hastanedeki ilk tedavimin ardından ağrılarım devam etmesine rağmen taburcu edildim. Daha sonra gittiğim Numune Hastanesi'nde durumumun ciddi olduğu söylenerek ameliyata alındım. Ameliyat sonrası boynuma platin takıldı" ifadelerini kullandı.

53 yaşında ve yüzde 40 yürüme engelli olduğunu belirten Hasan Kanpalta, şikayeti sonrası saldırganın gözaltına alınıp serbest bırakıldığını ve mağazada çalışmaya da devam ettiğini dile getirdi.

Dokuz gündür hastanede yattığını dile getiren Kanptalta, konuyla ilgili davacı olacağını söylerken, "Hiçbir suç işlememişken yapılan bu saldırıyı kabul edemiyorum. Haksız bile olsam her tartışmada insana kafa mı atıyorlar? 53 yaşındayım, yüzde 40 engelliyim. Bu saldırı insana nasıl baktıklarını gösteriyor. Hastaneden çıktıktan sonra bir ay boyunca fizik tedavi göreceğim" diye konuştu.