Michelangelo'nun günümüze ulaşan tek bronz heykeli sergileniyor

İngiliz uzmanlar, Cambridge'deki Fitzwilliam Müzesi'nde sergilenen bronz heykellerin İtalyan heykeltıraş ve ressam Michelangelo'ya ait olduğunu açıkladı.

İtalyan heykeltıraş ve ressam Michelangelo'nun, kurtulan tek bronz heykeli İngiltere'de sergilenmeye başladı. İngiltere'den bir grup uzman, büyük ihtimalle sarhoş iki erkeğin çıplak biçimde iki panteri sürdüğü bronz heykellerin ünlü ressama ait olduğuna dair güçlü kanıtları olduğunu açıkladı. Heykelin orijinini belirlemek için çalışan gruptan Dr. Victoria Avery, heykelin ünlü İtalyan sanatçıya ait olabileceğini fark ettiklerinde çok etkilendiklerini açıkladı.

Yakın zamana kadar heykelin çok daha yakın döneme ait olduğu düşünülüyordu ancak eser üzerinde yapılan son metal taramasında, heykellerin yapımında kullanılan kalın metal dökümün Michelangelo'nun dönemine ait olduğu fark edildi. Aynı zamanda büyük ressamın o döneme ait, benzeri bir objeyle ilgili çizimlerinin de bulunması, uzmanların iddiasını destekledi. Erkek modellerinin pubik tüylerinde ve ayaklarında yer alan detayların da Michelangelo'nun tarzına uyması, uzmanların iddialarını güçlendiriyor.

Heykelleri Cambridge'deki, Fitzwilliam Müzesi'nde görmek mümkün.