Meteoroloji'den yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Marmara’nın batısında, Salı günü ise Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "Önümüzdeki Hafta Başında Kuzeybatı Kesimlerde Hava Sıcaklıkları Azalıyor, Marmara ve Batı Karadeniz’de Kuvvetli Yağışlara Dikkat!" başlıklı bir duyuru yayınladı.

Yağış uyarısının yapıldığı duyuru şu şekilde:

Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin, 17.07.2017 Pazartesi gününden başlayarak serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, 17.07.2017 Pazartesi günü Marmara’nın batısında, Salı günü Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışla birlikte hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerde Pazartesi ve Salı günleri mevsim normallerinin 4 ila 7 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Hafta başında rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (Poyraz) kuvvetli ve yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Hafta başında kuzeybatı kesimlerde beklenen kuvvetli yağışlarla ilgili olarak ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı meteorolojik uyarı ve raporları takip etmeleri önem arz etmektedir.