Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

Haber Merkezi

Meteoroloji’nin yaptığı son değerlendirmelere göre; iç ve batı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun çok bulutlu, yarın (Çarşamba) Marmara'nın batısı ile zamanla Kıyı Ege'nin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Edirne, Çanakkale, Balıkesir'in batı kıyıları ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının güneybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, kuzey, iç ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yarın (Çarşamba) batı kıyılarda yağış anında zaman zaman kuvvetlice esmesi bekleniyor.

SİS HADİSESİ UYARISI: Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği açıklandı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yarın (Çarşamba) batı kıyılarımızda görülecek sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden sonra Edirne, Çanakkale, Balıkesir'in batı kıyıları ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım düşmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulunuldu.