Meteoroloji'den 4 il için kuvvetli yağış uyarısı

Yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla’da kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Manisa, Uşak, Denizli, Burdur ve Antalya çevreleri ile Isparta’nın güney kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, gece saatlerinden sonra İstanbul, Bursa, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri hafif yağmurlu geçecek.

Yağışlar, sabah saatlerinde Balıkesir’in batı ilçeleri, İzmir il geneli ile Aydın ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm) olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi ile doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülecek. Hava sıcaklığı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu yönlerden, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Orta ve Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli olarak (50-80 km/sa) esecek.

ANİ SEL, SU BASKINI VE YILDIRIM UYARISI 

Yağışlar, sabah saatlerinde Balıkesir’in batı ilçeleri, İzmir il geneli ile Aydın ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm) olacak. Kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Çok bulutlu, batısı ile gece saatlerinden sonra İstanbul ve Bursa çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, bu sabah saatlerinde Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm) olacak.

EGE BÖLGESİ: Çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Manisa, Uşak ve Denizli çevreleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, sabah saatlerinde İzmir il geneli ile Aydın ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm) olacak.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya ve Burdur çevreleri ile Isparta’nın güney kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, geçe saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Rüzgarın, sabah saatlerinde Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı, yer yer çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi öngörülüyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı, yer yer çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı, yer yer çok bulutlu geçecek. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile bu sabah ve gece saatlerinde sis ve pus hadisesi görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Bölgenin kuzeydoğusunda sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra hafif yağmur ve sağanak yağışlı. (12)

İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, sabah saatlerinde il genelinde kuvvetli olacak. (15)

ADANA: Parçalı bulutlu. (19)

ANTALYA: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı. (18)

ANKARA: Parçalı bulutlu. (10)

SAMSUN: Parçalı bulutlu. (18)

ERZURUM: Parçalı bulutlu. (-2)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu. (6)