Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar yükselmeye devam edecek

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağını bildiren Meteoroloji, uyardı: Bu hafta sıcaklıklar İstanbul'da 5, İzmir'de 6, Ankara'da 8 derece birden yükselecek.

Meteoroloji yurttaşları sıcak havaya karşı uyardı. Uzmanlar, bu hafta sıcaklıkların İstanbul'da 5, İzmir'de 6, Ankara'da 8 derece birden yükseleceğine dikkat çekti. Marmara'nın diğer illerinde sıcaklıkların 40 dereceye çıkacağı vurgulandı.        

Hürriyet'teki habere göre, Meteoroloji uzmanları, yaptıkları değerlendirmede, uzun yıllar Temmuz ayı sıcaklık ortalamasının Ankara ve İstanbul'da 30 olmasına karşın bu hafta sırasıyla 38 ve 35 dereceye çıkacağını belirttiler. İzmir'de Temmuz ortalamasının 33 derece olmasına karşın mevsim normallerinin üzerine çıkarak 39 dereceye yükseleceğini vurguladılar.  

Ege ile Marmara'nın tamamında Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Sakarya ve Balıkesir'de sıcaklıklar 38 ila 40 derece olacak.

Doğu Anadolu'da, Malatya, Elazığ gibi illerde 40 ila 42 derece; Güneydoğu Anadolu'da (Temmuz ortalaması 38 derece) Diyarbakır, Şanlıurfa; Batman, Mardin'de 43-44 dereceye ulaşacak. 

Uzmanlar, geçmiş yıllarda daha yüksek sıcaklıkların da yaşandığını anımsatırken, "Ankara ve İstanbul'da 41; Ege ve Akdeniz illerinde 44-45; Güneydoğu Anadolu'da ise 46-47 derece görüldü. Ama bu hafta da rekor sıcaklıklara yaklaşılacak. Dolayısıyla vatandaşlarımızın güneş çarpmalarına karşı dikkatli olmalarını, mümkün olduğunda güneşten kaçınmalarını istiyoruz. Gölgede bulunsunlar ve zorunlu olmadıkça 10.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmasınlar" tavsiyesinde bulundular.

Sıcak hava dalgasının Pazar gününe kadar yurdu etkilemeye devam edeceğini belirttildi.