Meslek lisesinde dayak iddiası!

İstanbul Kartal'daki Şehit Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmenlerin öğrencileri dövdüğü iddia edildi. Yaşadıklarını soL'a anlatan öğrenciler, okuldaki şiddetten, yaşadıkları baskıdan ve meslek derslerindeki ağır çalışma koşullarından şikayet ettiler.

Haber Merkezi

İstanbul Kartal'daki Şehit Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmenlerin öğrencileri dövdüğü iddia edildi.

Şehit Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmenlerin sık sık çeşitli nedenlerle öğrencileri dövdükleri, kötü muamelede bulundukları öne sürüldü.

Lisede yaşananları soL'a anlatan bazı öğrenciler, kendi aralarında şakalaştıklarında, ağır meslek derslerinde dinlenmek istediklerinde ya da ödevlerini yapmadıklarında öğretmenlerin şiddetiyle karşılaştıklarını söylediler.

ÖĞRENCİLER ŞİDDETİ ANLATTI

Öğrencisi olduğu Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmen şiddetiyle karşılaşan onlarca öğrenciden biri, soL'a verdiği bilgide, "Dayak olayı yıllardır var. Abim de bu okulda okudu. O da anlatıyordu. Bir hocamız var, her pazartesi günü bana bir-iki defa mutlaka vuruyor. Bazen ağır küfür ettikleri de oluyor" dedi.

Şiddet mağduru öğrenci şunları söyledi: 

"Biz meslek derslerinde çok fazla çalışıyoruz. Sabah 7.30'da başlayıp sekiz ders boyunca eğilerek çalışmak zorundayız. Kollarımız, ellerimiz çok fazla ağrıyor. Dinlenmek için oturduğumuz zaman, öğretmenler vuruyor bize. Yavaş da vurmuyor. Bir sopa koymuş sınıfa, onunla vuruyor. Mesela beni ilk dövdüğünde bana 'Bu sefer sevdim bir daha döveceğim' demişti. Tepki gösteren de olmuyor. Kimse ağzını açmıyor ama bizim halimiz her gün böyle. Çok söylüyorum, bir şeyler yapalım diye ama herkes alışmış artık. Haklılar da, çünkü gidip öğretmene 'Vuramazsınız' desek daha çok vurur."

"KANTİNDE ZEHİRLENEN ÖĞRENCİ DE OLDU"

Okul kantininde zehirlenen arkadaşlarının da bulunduğunu söyleyen öğrenciler, "Sadece dayak değil, bir sürü sıkıntımız var okulda. Sıralarımız çok eski ama başka okullara sıra satıyoruz. Kantinin yemekleri çok kötü. Yemek yemek için dışarı çıkmak yasak. Mecbur yiyoruz. Zehirlendiğimiz de oldu benim. Arkadaşlarımızdan da zehirlenenler oldu" diye konuştular.