Meriç Nehri'nde boğulan 2 çocuk ile 1 kadının cansız bedeni bulundu

Meriç Nehri'ni dün geçmeye çalışırken bindikleri plastik bot alabora olan 8 kişiden 2'si çocuk 3 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Yunanistan sınırını oluşturan Meriç Nehri üzerinden dün saat 05.00 sıralarında karşıya geçmek isteyen grubu taşıyan bot, alabora oldu. Askeri yasak bölgedeki olayı, nöbetçi askerler fark etti.

Olay yerine sevk edilen AFAD ekipleri, nehir hattında arama çalışması başlattı. Dün öğleden sonraki arama çalışmalarında, botun devrildiği bölgeye yaklaşık 500 metre uzaklıkta 2 çocuk ve bir kadının cansız bedenleri bulundu. Yapılan incelemede, boğularak hayatını kaybeden kadının "FETÖ" soruşturması nedeniyle öğretmenlikten ihraç edilen Ayşe Abdulrezzak olduğu belirlendi.

Abdulrezzak'ın eşi Uğur Abdulzerrak ile birlikte mahkeme tarafından adli kontrol kararı ile yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Çantasından 2 çocuk kimliği çıkan Ayşe Abdulrezzak'ın eşi Uğur'un ise olay sırasında botta olup olmadığı henüz belirlenemedi.

4 KİŞİ KAYIP

AFAD Edirne ekiplerince dün sabah başlatılan ve havanın kararmasıyla sona erdirilen arama-kurtarma çalışmaları bu sabah yeniden başladı. Botla nehre giren ve aralarında çocuk ve kadınların da olduğu grupta 11 kişi olduğu, bunlardan 3'ünün nehir kenarında gözaltına alınan Pakistan uyruklu kılavuzlar olduğu, bir kişinin Yunanistan'a yüzerek geçtiği ve nehirde cesedi bulunan 2'si çocuk 3 kişi dışında akıntıya kapılarak kaybolduğu sanılanların 4 kişi olduğu sanılıyor.

Botları devrilen iki ailenin yakınları da Edirne Meriç Nehri'ne gelerek arama çalışmalarını yakından izledi. Nehirde AFAD ekiplerince arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.