Melih Gökçek Twitter'dan açıkladı: Nasip olmadı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, son günlerde koruduğu sessizliğini tweet mesajıyla bozdu. Dün “Cumamız mübarek olsun” diye yazan Gökçek, akşam saatlerinde bir tweet daha paylaşarak eşinin Ankara'da katıldığı bir açılışla ilgili, "Doğum günümüzde birlikte açacaktık, nasip olmadı" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını istemesiyle başlayan süreçte uzun süredir suskunluğa bürünmüştü. Gazetecilerin dün Ankara'da cuma namazında gündeme ilişkin soruları yöneltmek için Ulus Hacı Bayram Camii ile Sincan ve Dikmen’de nöbet tuttuğu Gökçek, bu camilerin hiçbirine gitmedi. Belediyeden de Gökçek’in nerede bulunduğu ve programlarının ne olduğuna ilişkin bir bilgi verilmedi.

Gökçek 13 Ekim'de Twitter'dan son mesajını paylaşmış, o zamandan beri de sesi çıkmamıştı. Önceki gece Twitter hesabından “Cumamız mübarek olsun” yazan Gökçek, bir de video paylaşmıştı.

Gökçek’in eşi Nevin Gökçek de dün Ankara’da bir açılışa katıldı. Aynı zamanda Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) Onursal Başkanı olan Nevin Gökçek, Hacı Bayram Camisi’nin yanında bulunan Hacı Bayram-ı Veli’nin yaşadığı evin temsil edildiği ve kişisel eşyalarının sergilendiği alanın açılışını yaptı. Nevin Gökçek girişte gazetecilerin istifa süreci ile ilgili sorularını yanıtlamadı, “Manevi bir açılış için geldik. Hayırlı cumalar” demekle yetindi.

Öte yandan dün yani 20 Ekim, Gökçek çifti için büyük önem taşıyordu. 20 Ekim Gökçek çiftinin aynı zamanda evlilik yıl dönümleri ve doğum günü olmasının yanı sıra, Melih Gökçek’in ilk kez milletvekili seçildiği gündü.

GÖKÇEK: NASİP OLMADI

Akşam saatlerinde Melih Gökçek Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Eşim Hacı Bayram Veli müzesini hazırlamıştı. Doğum günümüzde birlikte açacaktık, nasip olmadı. Nevin dostlarla birlikte açtı. Teşekkürler Nevin."