Mekke'den imam getirtip 'Fetih namazı' kıldılar!

Gerici faaliyetleriyle tanınan Anadolu Gençlik Derneği, bu sabah 04.00'te Ayasofya Meydanı'nda "Fetih namazı" etkinliği düzenledi. Namazı Mekke'den getirtilen Murat Mustafa El Hasan adlı imam kıldırdı. Meydanda toplananlar "Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın" diye bağırdı.

DHA

Anadolu Gençlik Derneği adlı gerici derneğin çağrısıyla, İstanbul’un fethinin 563. yıldönümünde Ayasofya Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için "Fetih namazı" etkinliği düzenlendi. Namaz için Mekke'den imam getirtildi. 

Farklı illerden gelen binlerce kişi, bu sabah 04.00 sıralarında Ayasofya Meydanı’nda toplandı. Meydanda toplanan kalabalığa Şehzadebaşı Camisi imamı Kuran okudu. Kurulan platforma çıkan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, "İnşallah bu ezanları en yakında Ayasofyamız’dan dinleyeceğiz ve Ayasofya’nın içinde namaz kılacağız inşallah hep birlikte. Ayasofya Camii, cami olarak mutlaka ibadete açılmalıdır. Ayasofya’yı kapalı tutmak, bu toprağın üstündeki 80 milyon ve altındaki elli milyon müslümanın semaları tutuşturan lanetine hedef olmaktır" dedi.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, "Devletimizin yetkililerinden Ayasofya minarelerinden tekrar ezan okunmasını bu namazları caminin içerisinde kılmayı yüzbinler olarak kardeşlerimiz olarak talep ediyoruz. Bu talebimiz burada durduğumuz bir kıyam neticesinde değil, bundan 4 yıl önce on beş milyon imzayı ilgililere ulaştırmış olduk. Halkımızın beyanını ortaya koymuş olduk. sonra sabah namazlarında kıyama durduk, öğlen namazlarında kıyama durduk ve talebimizi ifade etmiş olduk" dedi.

MEKKE İMAMI NAMAZ KILDIRDI

Mekke İmamı Murat Mustafa El Hasan da, meydanda toplanan kalabalığa sabah namazı kıldırdı.

Meydanda toplanan erkeklerin hemen yan tarafında ayrılan bölümde de kadınlar namaz kılmak için saf oluşturdu. Kalabalık daha sonra Ayasofya’nın ibadete açılması için dua etti.

Meydanda toplananlar "Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın" diye bağırdı.