Mehmet Metiner'den 15 Temmuz törenlerine katılan o isimlere tepki: Fena halde canımı sıkıyor

AKP'li vekil Mehmet Metiner, 15 Temmuz törenlerine katılan eski AKP'li bakanlara tepki gösterdi. Metiner, "FETÖ muhibbi ve destekçisi olan o birilerinin, sırf eski devlet görevlerinden dolayı halkımızın karşısında, protokolün en ön saflarına oturtulduğunu görmek fena halde canımı yakıyor" dedi.

15 Temmuz törenleri dolayısıyla birçok eski AKP'li vekil ve bakan da Meclis'te yapılan törende yerini almıştı.

Bu isimlerden biri olan Bülent Arınç'la daha önce sert bir tartışma yaşayan AKP'li vekil Mehmet Metiner, törene ilişkin Star gazetesinde tepki dolu bir yazı kaleme aldı.

"Daha önceki devlet görevlerinden dolayı protokolde en ön sırada oturan bazı zevatı gördüğümde içimden geçenleri dışa vurmanın önüne geçemiyorum" diyen Metiner, "15 Temmuz gecesi meydanda olmayan o zevat bakıyorum gene en ön saflarda. Görmezlikten gelemiyorum. FETÖ muhibbi ve destekçisi olan o birilerinin, sırf eski devlet görevlerinden dolayı halkımızın karşısında, protokolün en ön saflarına oturtulduğunu görmek fena halde canımı yakıyor. 'Topyekun savaş!' diyoruz, 'İhanetçilerin kökünü kazıyacağız!' diyoruz, lakin bu durum tezat oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Metiner yazısında şu ifadeleri kullandı:

17/25 Aralık'tan sonra liderimizin talimatıyla FETÖ temizliğinin başlandığı süreçte bizi "cadı avı yapmak"la suçlayan, "mağduriyet edebiyatı" üzerinden liderimizi zalimlikle suçlayan, dahası cübbesini giyerek FETÖ'cüleri savunma tehdidinde bulunan birilerinin en önde oturduğunu gördüğümde yüreğim daralıyor.

Sol yanıma bakıyorum, FETÖ muhibbi ve destekçisi bir diğer eski bakan oturuyor.

15 Temmuz dolayısıyla sıkça ihaneti ve ihanetçileri eleştiriyoruz.

Protokol gereği en önde oturtulan aynı evsaftaki bazı zevatla aynı havayı solumaya ne demeli peki?