Meclis'te yine gerilim yükseldi

Başkanlık görüşmelerinin sürdüğü Meclis'te yine gerilim yükseldi. Dünkü kavganın ardından AKP ile CHP arasında artan gerilime MHP de katıldı.

Meclis'te bu kez AKP-CHP gerilimine MHP de eklendi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'lilerin anayasa görüşmeleri sürecinde kendilerini en çok hedef aldıkları “kürsü işgali” tepkilerine yanıt verirken, 2012 yılında Büyükşehir Yasası görüşmelerinde AKP’ye karşı MHP’lilerin de kürsü işgal ettiklerini anımsattı.

Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın haberine göre, Özel, “Muhalefete muhalefet etmek istemezdim” dedi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da partisine yönelik “hükümet pazarlığı” iddialarına yanıt verirken, 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP-CHP arasındaki istikşafi görüşmeleri anımsatınca ortam bir anda gerildi.

CHP’liler ile MHP’liler arasında “pazarlık” polemiği karşılıklı atılan laflarla sürdü. CHP’lilerin pazarlık iddialarına Başbakan Binali Yıldırım’ın sözlerinin yol açtığını anımsatmaları üzerine tartışmaya AKP'liler de katıldı. Gerilim büyüyünce oturumu yöneten Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı birleşime ara verdi. Tartışmalar arada daha da tırmandı. 

AKP'li Osman Aşkın Bak, CHP’lilere sert tepki gösterirken, MHP’li Divan Üyesi Zihni Açba, “Kim pazarlık yaptıysa şerefsizdir, ama yapılmadığı halde yapıldı diyen de beş katı şerefsizdir” diye bağırdı.

CHP’li Özel, “Muhataplarınız söylüyor” deyince AKP'liler sert tepki gösterdi. Meclis’teki kürsü işgali olayında bacağından ısırıldığını iddia eden AKP'li Muhammet Balta, Özel’e, “Niye çarpıtıyorsun, iş arama Özgür, doğru konuş” dedi.

CHP’li Hüsnü Bozkurt, “Niye itiraz ediyorsunuz, Başbakan söyledi” deyince, AKP'li Halis Dalkılıç, Bozkurt’un üzerine yürüdü. Dalkılıç’ı AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve AKP'li vekiller güçlükle durdurdu. 

Bozkurt, “O lafın karşılığı ahlaksız değildi, ayıplıyorum, yakışmadı” deyince de Dalkılıç, “Sen önce ahlaklı konuş” tepkisini verdi, Bozkurt da, “Terbiyesiz, haddini bil” dedi.

CHP’li Muharrem İnce ise AKP'lileri hedef alarak, “Açıktan oy kullanıp, yüksek sesle konuşup kavga edenler FETÖ’cü olmadığını kanıtlamaya çalışıyor” dedi.