Meclis Başkanı'ndan harem - selamlık iftar

“Laiklik yeni anayasada yer almamalı" çıkışı ve uygulamalarıyla tepki çeken AKP'li Meclis Başkanı İsmail Kahraman ramazanda biri sadece kadınlara olmak üzere iki ayrı iftar verecek.

Laiklik karşıtı söylemleriyle tepki çeken Meclis Başkanı İsmail Kahraman milletvekillerine ilettiği davetiyede ramazanda vereceği iftar yemeklerinin kadın ve erkek milletvekillerine ayrı olacağını duyurdu.  

Birgün’den Sebahat Karakoyun’un haberine göre, İsmail Kahraman milletvekillerine biri 7 Haziran’da diğeri de 14 Haziran’da olmak üzere iftar yemeği verecek. Ana binada  yaptırılan ve iktidar kulisi ile grup toplantı salonu altında kadınlar için ayrı bir bölümü bulunan 350 kişilik mescit de ramazanda hizmete açılacak.

 Geçtiğimiz yıl ana binada resmi törenler için kullanılan şeref kapısı önündeki açık alanda verdiği “şatafatlı” iftar yemeği ile tartışma yaratan Kahraman’ın bu seneki iftar yemeği de “Meclis’te haremlik- selamlık iftar” yorumlarına neden oldu.

İsmail Kahraman göreve başladıktan hemen sonra TBMM yerleşkesinin adını resmi evraklarda “Külliye” olarak değiştirmiş, Arapça hadis ve duaların yer aldığı takvimler bastırmış, Meclis'in hâkim rengi olan kırmızıyı Saray’da kullanılan “turkuaz” renkle değiştirerek bütün basılı materyaller ve Şeref Holü de dahil olmak üzere binadaki tüm halılarda bu rengi kullandırmıştı.