MEB Müsteşarı canlı yayında sınav sistemindeki çarpıklığı itiraf etti

TEOG sınavında sıralamanın açıklanmamasını pedagogların kararı olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, canlı yayında gelen sorular karşısında sınav sistemindeki çarpıklığı itiraf etmek zorunda kaldı.

Günlerdir skandallarla gündeme gelen TEOG sınavının sonuçlarının açıklanmasının ardından NTV'de canlı yayına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müşteşarı Yusuf Tekin, sınav sistemi ile ilgili sorular karşısında zor anlar yaşadı.

TEOG sınavında öğrencilerin başarı sıralarının artık açıklanmayacağını, sadece yüzdelik dilimlerin açıklanacağını belirten Yusuf Tekin "Pedagojik açıdan psikologlarımız, rehberlik danışmanlarımız, pedagoglarımız öğrencileri daha bu yaşlarda bu türden sıralamalarla karşı karşıya bırakmanın doğru olmadığını söylediklerinden dolayı biz yüzdelik dilimlerle açıklamayı yeterli bulduk. B senede bu kararımızı devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Tekin'in bu sözleri üzerine programın sunucusu Erhan Ertürk, "yani pedagoglara göre açıklamada sakınca var ama çocukları sıralama sınavına almakta sakınca yok"  şeklinde soru sorunca Müsteşar Tekin "Haklısınız, doğru söylüyorsunuz. Pedagoglar sıralama sınavına da karşılar biz de karşısıyız normal koşullarda. Ama Türkye koşullarında bunu uygulamak durumundayız." diyerek sistemdeki çarpıklığı itiraf etmek zorunda kaldı.

Programın diğer konuğu Eğitim Uzmanı olduğu söylenen Sadık Gültekin, müsteşar Yusuf Tekin'in  sıralama konusundaki düşünceleri hakkında ise " Yusuf Hocamın düşüncelerine katılmıyorum, külliyen yanlış" diyerek Tekin'in sözlerine tepki gösterdi.