Matematik öğretmenleri dikkat: Geometri ve karışım problemleri bundan sonra böyle anlatılacak...

AKP yeni eğitim öğretim dönemi öncesi öğretmenleri bir dizi seminere sokarak yeni müfredata ilişkin talimatlarını iletti. Süreç boyunca ortaya birçok ilginç örnek çıkarken, zirve noktası ise matematik semineri oldu... Geometri dersinde 15 Temmuz anıtı, karışım problemlerinde de aşure anlatılacak!

Ali Ufuk Arikan

İlkokul birinci sınıfta çocuklar ilahi söyleyecek, öğrenciler okullarda cihat kavramını öğrenecek, derslerde kadınların erkeklere itaat etmesi öğütlenecek, evrim teorisi artık kitaplarda yer bulmayacak... Bunlarla da sınırlı değil AKP'nin yeni eğitim müfredatı. Daha önce haberleştirmiştik, Osmanlı hayranı AKP, müfredattan Osmanlı'nın gerileme ve duraklama dönemini bile çıkarmıştı. Tüm bunların yanı sıra AKP'nin talimatıyla yeni müfredatın en önemli gündem maddelerinden biri 15 Temmuz olmuştu.

  • Türk Dili ve Edebiyatı dersinde "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri" başlıklı bir yazı yazdırılması istendi. 
  • İlköğretim Türkçe dersinde 15 Temmuz'a tam 6 sayfa yer ayrıldı.
  • İlkokul 4. sınıfta sosyal bilgiler dersinde 15 Temmuz'a 3 sayfa yer ayrılırken, Erdoğan'a "başkomutan" denildi.
  • ​İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük dersi programında 15 Temmuz ve Osmanlı övgüsüne yer verildi.

MATEMATİK DERSİNDE DE 15 TEMMUZ

Bu başlıklar, 15 Temmuz'a ilişkin ders kitaplarında yer alanların sadece küçük bir bölümü. Kitaplar öğrencilere dağıtıldığında yeni müfredatın kitaplarda nasıl yer aldığı tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkmış olacak. Ancak yeni kitaplar henüz öğrencilere ulaşmadan önce ilginç bir bilgi daha ortaya çıktı. Ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere yönelik seminerler düzenlenirken, bu kapsamda dün matematik öğretmenlerine yönelik sunumlar gerçekleştirildi.

Bu sunumlardan birine ilişkin soL'un ulaştığı bilgiler AKP'nin eğitime bakışına ilişkin diyecek söz bırakmıyor...

Sosyal Bilgiler, Türkçe, Felsefe, Edebiyat, Tarih, Müzik, Resim gibi derslerle yetinmeyen AKP, 15 Temmuz'u ve "milli değerleri" matematik dersine de sokmayı başardı. Üstelik birini 15 Temmuz anıtıyla, diğerini ise aşureyle.

GEOMETRİ DERSİNDE 15 TEMMUZ ANITI ANLATILACAK

Öğretmenlere İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'ne yapılan anıtın fotoğrafının gösterildiği sunumda, bu anıtın geometri dersinde anlatılması ve 15 Temmuz'un bu dersin konusu yapılması istendi.

Öğretmenlerin şaşkınlığını gizleyemediği sunum sırasında, mutlaka 15 Temmuz'un ders konusu yapılması talimatı iletildi.

KARIŞIM PROBLEMLERİ "MİLLİ DEĞERLERE" UYGUN OLSUN DİYE AŞUREYLE ANLATILACAK

Seminerde öğretmenlerden istenen bir diğer şey ise, "milli değerleri" anlatmaları oldu.

Bunun için de karışım problemleri başlığını seçen MEB, bu başlıkta şeker ve tuz yerine artık aşure malzemelerinin kullanılmasını istedi.

MEB'in aşure malzemeleriyle milli değerler ve karışım problemi arasında kurduğu bağ parmak ısırttı.