Marmaris'teki tekne faciasına hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e çıktı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Bozburun açıklarında batan motoryatın altında kaldıkları belirlenen diğer 2 kişinin cansız bedenleri de sudan çıkartıldı.

Bozburun açıklarında henüz belirlenemeyen bir nedenle batan motoryatın altında kaldığı belirlenen Safia Ağdemir (40) ve Mert Ali Ağdemir’in (15) cesetleri, sahil güvenlik ekipleri tarafından sudan çıkartılarak Bozburun'daki sağlık ocağına getirildi.

'Anemone' adlı motoryatın kaptanı Mustafa Donka ile gemici Yücel Bektaş ise gözaltına alınarak Bozburun Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürüldü.

Öte yandan Bozburun Limanı'nda 2 gündür demirli olan ve dün saat 10.00 sıralarında denize açılan motoryatın arkasındaki kapağın açık unutulması nedeniyle su aldığı ileri sürüldü. Motoryatın hızla limandan ayrıldığı, durumu farkeden kıyıdakilerin tehlikeyi görüp, uyarmak için bağırmalarına rağmen seslerini duyuramadıkları iddia edildi. Motoryatın sürat yapması nedeniyle önünün havaya kalktığı, bu sırada arka taraftaki kapağın açık olması yüzünden su alıp, bir anda battığı öne sürüldü. Batma anında, kurtulanların güvertede, ölenlerin ise motoryatın içinde bulunduğu belirtildi.

Marmaris ilçesi Bozburun Mahallesi açıklarında bir motoryatın battığını görenler yetkililere haber vermiş, bölgeye Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekipleri sevk edilmişti.

Motoryatta bulunan 11 kişiden, aralarında kaptanın da yer aldığı 8'i, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bota alınırken, motoryatın altında kaldığı belirlenen 3 kişiden aracın sahibi Ali Doğan Çayırlıoğlu'nun cesedine ulaşmıştı.