Marmaris Merkez'de polis operasyonu: Erdoğan'ın kaldığı oteli basanlar aranıyor

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen ve bir süre sonra kaçan askerlerin bulunması için bölgenin tamamında operasyon başlatıldı.

DHA

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tatil yaptığı oteli basan özel timin firari üyelerinin yakalanması için Marmaris'in her noktasında operasyon devam ediyor. Son olarak ihbar alınan Lindos Koyu bölgesine, özel eğitimli jandarma komando birliklerinin yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bot ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağıl helikopter de bölgeye sevk edildi. 

Arama tarama çalışmaları da özellikle kıyıya yakın bölgelerde yoğunlaştırıldı. Yüksek kesimlerin bitki örtüsünün çok sık ve dikenli olmasından dolayı bu bölgelerde yaşamın çok zor olacağı için aramaların kıyıyı kaydırıldığı belirtildi. 

Özellikle 7 mil uzaklıktaki Yunanistan'ın Simi Adası'na geçişleri önlemek için de, yine denizden ve karadan kıyı şeridinde önlemler arttırıldı.

YANLARINDA PARALARI DA VARMIŞ 

Ayrıca yapılan istihbarat çalışmalarına göre, ilk olarak üçerli gruplar halinde firar eden askerlerin, daha sonra tek olarak kaçışlarını sürdürdükleri, yanlarında da hayatlarını idame ettirecek kadar paralarının bulunduğu belirtildi.

Marmaris yakınlarında polise başvuran bir kişi de bir kişinin aracını satın almaya çalıştığını kendisinin bunu kabul etmediğini iddia etti.

MARMARİS İLÇE MERKEZNDE OPERASYON

Marmaris'te operasyonlar kesintisiz devam ediliyor. Jandarma komando birliklerinin yanısıra Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bot ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı helikopterin Lindos Koyu bölgesindeki araştırmaları sürerken Emniyet özel hareket timleri de ilçe merkezinde harekete geçti. 

Firari askerlere ait mühimmatın ve cep telefonlarının bulunduğu İçmeler Bölgesi'ndeki, merkeze yakın ormanlık alanda özel harekat timleri arama tarama faaliyeti yaptı. Belli bölgelere zırhlı araçlarla giden timler, gruplar halinde ormanlık alanı aradı. Firari askerlere ait iz bulmaya çalıştı.

Emniyet yetkilileri belli bölgelere nokta aramaları yaptıklarını, ayrıca gelen ihbarlara göre de çalışmalarını yönlendirdiklerini söyledi.