Marmara Üniversitesi kampusu AVM ve rezidans olacak

AKP Nişantaşı’ndaki Marmara Üniversitesi arazisine de göz dikti. Burada bulunan İletişim ve Diş Hekimliği fakülteleri yıkılacak, rezidans ve AVM yapılacak.

İstanbul'da yıllardır taşınması gündemde olan Marmara Üniversitesi'nin İletişim ve Diş Hekimliği fakültelerinin bulunduğu Nişantaşı Kampusu için düğmeye basıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'un en pahalı noktalarından Nişantaşı Teşvikiye semtinde ve Ihlamur Kasrı'nın tarihi sit alanı sınırları içinde kalan kampus için yeni bir plan hazırlayıp askıya çıkardı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, plan açıklama raporunda 2016 yılında Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Marmara Üniversitesi ve TOKİ tarafından imzalanan protokolde Marmara Üniversitesi mülkiyetinde yer alan Şişli Teşvikiye Mahallesi 405 ada 9, 14 ve 102 parsellerin TOKİ'ye devredildiği belirtildi. Protokol kapsamında dağınık halde bulunan Marmara Üniversitesi yerleşkelerinin bir araya getirilmesi amacıyla Maltepe Küçükyalı'daki Orgeneral Kenan Evren Kışlası arazisinin, Marmara Üniversitesi'ne devredildiği hatırlatıldı. Üniversite kampüsünün taşınması ile birlikte atıl hale gelecek ve “Riskli Yapı” kapsamına alınan yapılara yönelik planlama çalışması yapıldığı ifade edildi.

Plan doğrultusunda arazideki “Üniversite Alanı” fonksiyonu kaldırılarak “Ticaret+Konut” ve “Park” fonksiyonları getirildi. Emsale konu inşaat alanı 26 bin 887 metrekare oldu.