Marmara, Ege ve İç Anadolu için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den alınan bilgilere bugün bazı illerde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. İşte İzmir, Ankara ve İstanbul hava durumu başta olmak üzere il il sıcaklıklar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Balıkesir, Sivas, Bolu, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer kesimlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da bugün hava parçalı yer yer çok bulutlu, 32 derece olacak. Ankara'da ise hava az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İzmir'de de parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu hava hakim. Öğle saatlerinde doğu ilçelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olabilir.

SICAKLIK 5 DERECE AZALACAK

Yağışla birlikte İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu'nun batısında 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu 32
İzmir: Parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34
Bursa: Parçalı yer yer çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı 33
Adana: Az bulutlu ve açık 35
Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla iç ve batı kesimleri parçalı bulutlu 32
Samsun: Parçalı, yer yer çok bulutlu 29
Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu 28
Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu 32
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41