Mardin'de kayyum 600 bin liralık hediye almış

Mardin Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP’li bakanlara gümüşçüden 600 bin liralık hediye aldığı ortaya çıktı.

Mardin Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP’li bakanlara gümüşçüden 600 bin liralık hediye aldığı belgelendi. İlgili bakanlar belgeler hakkında konuşmuyor.

DW Türkçe’den Tunca Öğreten, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne ikinci defa kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın daha önce görev yaptığı dönemdeki harcamalarının belgelerine ulaştı. Bu belgeler arasında, "Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na" kesilen toplam 582 bin 618 liralık gümüş takı ve benzeri eşyaların faturaları da bulunuyor.

Belgelerde, Vali Yaman’ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve aralarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da bulunduğu bazı bakanlara aldığı hediyeleri kayıtlara geçirdiği iddia ediliyor. Bu belgelere göre, Vali Yaman ayrıca kente ziyarette bulunan bakan ve bürokratlar için de yüz binlerce liralık ziyafetler vermiş, lüks araçlar kiralamış.

Mustafa Yaman ilk olarak Kasım 2016’da, 2014 yerel seçimlerinde yüzde 52,2 oy alan Ahmet Türk'ün yerine kayyum olarak atanmıştı. Vali Yaman son olarak 19 Ağustos sabahı 31 Mart’taki seçimlerde oyunu yüzde 54,7’ye yükselten Türk’ün yerine bir kez daha kayyum olarak atandı.

Kayyum Yaman’ın 2016 ile 2019 yılları arasında görevde olduğu süreçte yaptığı harcamaları ilk kez Ahmet Türk gündeme getirmişti. Artı TV’ye mülakat veren Türk, ellerinde Yaman'ın yüz binlerce liralık hediye aldığına dair belgeler bulunduğunu söylemişti.