Manisalılar kentin akciğerine yapılacak otoparka karşı ayakta: Ulupark'ıma dokunma!

Manisalı yurttaşlar, kentin akciğeri olarak bilinen, kendine özgü flora ve faunasıyla kamusal bir mekan olan Ulupark'a yapılacak katlı otoparka karşı mücadele ediyor.

soL-Manisa

Ülkenin her yanında süren piyasacı talandan Manisa da uzun süredir payına düşeni alıyor. Sanayi ve tarım yüzünden hayli göç alan kentte oluşan konut ihtiyacı ve trafik sorunu da elbette ki halkın değil, aç gözlü müteahhitlerin istekleri doğrultusunda çözülüyor. Bunun son örneği, merkez ilçe Şehzadeler’de bulunan ve onlarca yıldır kentin simgelerinden biri haline gelmiş Ulupark’a yapılması gündeme gelen otopark planı.

Ulupark, Manisa’nın en işlek caddelerinden birinde yer alıyor ve barındırdığı çocuk parkıyla, çay bahçeleriyle şehrin merkezinde bulunan insanlar için nefes alma imkanı sağlıyor. Ancak inşaat talanından nasibini alan şehrin trafik sorunu uzun süredir bilinen bir gerçek.

NE OLMUŞTU?

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, artan trafik sorununa çözüm olarak Ulupark’ın bir köşesinde yer alan bir açık otoparkı katlı otoparka dönüştürme önergesini oylamış, önerge tüm Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edilmişti. Bu kararın alınması, yalnızca katlı otopark olacak bölgenin değil tüm Ulupark’ın tamamının betona gömülmesi tehlikesini de barındırıyordu. Ne var ki "Ulupark’ıma Dokunma" adlı yurttaş inisiyatifi bünyesinde bir araya gelen yurttaşlar, iki hafta boyunca hem sosyal medyada hem de fiili olarak itirazlarını dile getirmiş, imza kampanyaları başlatmıştı.

Önceki gün yapılan toplantıda CHP’li meclis üyeleri bu tepki karşısında geri adım atma, oylarını geri çekme kararı aldılar. “Yanlıştan dönmek erdemdir” diyen CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, yurttaşların iradesinin önemli olduğunu ve CHP’li meclis üyelerinin önergenin iptali için oy verdiğini belirtti.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de projenin şu anda askıda olduğunu, ancak konunun Ekim ayında yeniden meclis gündemine geleceğini, yurttaşların itiraz dilekçeleriyle iradelerini ortaya koyması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan "Ulupark’ıma Dokunma" adlı yurttaş inisiyatifi adına konuşma yapan Semiha Hasgör, Ulupark’a otopark yapılması kararının kabul edilemeyeceğini, konuyla ilgili mücadelenin aynı kararlılıkla süreceğini ve Ulupark’ın geri adım atılmayacağını belirtti.