Manisa'da tasfiye edilen personel sayısı 1421'e yükseldi

Manisa'da görevden uzaklaştırma 1421'e yükseldi.

Manisa'da darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada 1421 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı, 32 kamu görevlisi ile 25 hakim ve savcının tutuklandığı bildirildi. Yeni gözaltına alınanlar arasında Vali Yardımcısı Yakup Tat'ın da bulunduğu ve evinde arama yapıldığı belirtildi.

Manisa Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, haklarında başlatılan adli ve idari soruşturma kapsamında şu ana kadar 17'si Müftülük, 2'si Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 149'u İl Emniyet Müdürlüğü, 15'i SGK Manisa İl Müdürlüğü, 25'i Vergi Dairesi Başkanlığı, 2'si Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 1012'si İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 1'i Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 103'ü Celal Bayar Üniversitesi, 10'u Jandarma ve diğer silahlı kuvvetler personeli, 5'i İçişleri Bakanlığı, 12'si Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü, 2'si Manisa Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, 5'i Vergi Denetim Kurulu Manisa Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı, 1'i Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 1'i Manisa İl Ticaret Müdürlüğü, 1'i Soma Tapu Müdürlüğü, 6'sı Soma Ege Linyit İşletmesi, 1'i Meteoroloji Müdürlüğü, 1'i Selendi Tapu Müdürlüğü, 3'ü Akhisar Belediye Başkanlığı, 2'si Orman İşletme Müdürlüğü, 1'i Selendi Adliye personeli, 11'i Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (sözleşme feshi), 3'ü Salihli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Salihli İlçe Ssosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (görevden uzaklaştırma ve sözleşme feshi) olmak üzere 1391 kamu görevlisi ile ayrıca Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla 30 hakim ve savcı hakkında ilgili mevzuat doğrultusunda görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Açıklamada bahsi geçen kamu görevlilerinden, devam etmekte olan adli soruşturmalar neticesinde şu anda 52'sinin gözaltında olduğu, 32'sinin tutuklandığı belirtildi. Görevden uzaklaştırılan 30 yargı mensubundan da 25'inin de tutuklandığı açıklamada yer aldı.

OHAL BİLANÇOSU

OHAL gerekçesiyle şu ana kadar il genelinde 28 okul, 34 yurt, etüt merkezi ve muhtelif kurs, 19 dernek ve 1 sendikanın kapatıldığı, 11 derneğin 2 ay süreyle faaliyeti durdurulduğu, kamu personeli ve yakınlarına ait bin 111 pasaport iptal edildiği açıklandı.

Gözaltına alınanlar arasında Manisa Vali Yardımcısı Yakup Tat'ın da yer aldığı, bugün akşam saatlerinde evinde arama yapıldığı öğrenildi.