Manisa Valiliği: Rahatsızlanan 68 asker taburcu edildi

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde hastaneye götürülen 68 askerin taburcu edildiği açıklandı.

Dış Haberler

Manisa'nın Kırkağaç ilçesindeki 6. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı'nda rahatsızlanarak sağlık kuruluşlarında müşahede altında bulunan 68 askerden önce 56'sının, ardından da geri kalan 12 askerin taburcu edildiği açıklandı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, "Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle sağlık kuruluşlarında müşahede altında bulunan 68 Mehmetçik'ten 56'sı taburcu edilmiş, 12'si müşahede altında bulunmaktadır. Alay Tabipliği'ne de bu şikayetle müracaat bulunmamaktadır. İlk tespitlerde zehirlenme veya enfeksiyona dair herhangi bir bulguya rastlanmamıştır" bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan Valilik'ten yeni bir açıklama daha geldi: "Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Alayında mide bulantısı  ve karın ağrısı şikayeti ile sağlık kuruluşlarında müşahede altında bulunan 12  asker de taburcu edilmiştir. Sabah saatleri itibarıyla hastanelerde tedavi gören  askerler ve Alay Tabipliği'ndeki askerler birliklerine katılmışlardır. Askerlerde  zehirlenme veya enfeksiyona dair herhangi bir bulguya rastlanmamıştır."

Kırkağaç ilçesindeki 6. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı'nda dün gece saat 23.00 sıralarında 150 asker mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile Alay Tabipliği'ne müracaat etmiş, 70 asker Kırkağaç ve Soma devlet hastanelerinde müşahede altına alınmıştı.