Maltepe Cezaevi'nde uyuz salgını!

Cezaevlerindeki yoğunluk çeşitli salgın hastalıklara yol açıyor. İstanbul'da Maltepe Kapalı Cezaevi'nde kalan tutuklu ve mahkumlara uyuz tedavisinde kullanılan losyon ve şampuandan dağıtıldı.

Haber Merkezi

Türkiye'nin cezaevleri dolu taşıyor. Yaklaşık 22 bin kapasite fazlası tutuklu ve mahkumun bulunduğu cezaevlerindeki yoğunluk, çeşitli hastalıklara da yol açıyor. 

Koğuşların dolduğu, bazı yataklarda iki kişinin yatmak zorunda kaldığı cezaevlerinde tutuklu ve mahkumlar zor günler yaşıyor. 

Bunun son örneklerinden biri İstanbul'daki Maltepe Kapalı Cezaevi'nde yaşandı. 

soL'a bilgi veren bir avukat, müvekkiliyle görüşmeye gittiğinde durumdan haberdar olduğunu belirterek, "Maltepe Kapalı Cezaevi'nde uyuz salgını var. Tutuklu ve mahkumlara uyuz tedavisinde kullanılan losyon ve şampuan dağıtıldı. Hatta son görüşümüzde müvekkilim görüş yerine losyon ve şampuan kutularını getirip bize gösterdi. Cezaevlerindeki kapasite fazlalığı, bu tür salgın hastalıklara yol açıyor" dedi. 

Adalet Bakanlığı'nın geçtiğimiz Ekim ayı verilerine göre kapasitesi 207 bin 339 olan cezaevlerinde toplam 230 bin civarında tutuklu ve mahkum bulunuyordu. Bu da yaklaşık 22 bin kapasite fazlası mahpusun cezaevlerinde kaldığını gösteriyordu.