Malatya'da bin 351 kamu görevlisi açığa alındı

Malatya Valiliği OHAL bürosundan yapılan açıklamaya göte kentte 15 Temmuz'dan bu yana bin 351 kamu görevlisi açığa alındı.

Malatya Valiliği OHAL bürosundan yapılan açıklamada, darbe soruşturması ile ilgili son bilgiler paylaşıldı.

Açıklamada, 21 Eylül-30 Eylül tarihleri arasında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen darbe soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 holding sahibinden 1'inin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli 1 binbaşı soruşturma kapsamında gözaltına alınırken, 1 albay ve 1 binbaşının ise Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Tokat'a gönderildiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan İnönü Üniversitesi Rektörlüğünde görevli 18 idari ve akademik personelden 5'inin adli makamlarca gerçekleştirilen sorgulamaları sonucu tutuklandığı, 13'ünün ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı kaydedildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinde 1 personelin açığa alındığı bilgisi verilirken kamu kurumlarında soruşturma nedeniyle açığa alınan, gözaltında veya tutuklu bulunan kamu personelinden 11 kişinin ise görevlerine iade edildiği belirtildi.

Açıklamada öte yandan, 15 Temmuz'dan bu yana gelinen süreçle ilgili de bilgiler verildi. Bugüne kadar 610'u bakanlıklar, 741'i ise valilik olmak üzere toplam bin 351 kamu görevlisinin açığa alındığı dile getirildi. Bu süreçte başlatılan soruşturmada ise 303'ü kamu görevlisi, 91'i ise sivil olmak üzere toplam 348 kişinin tutuklandığının belirtildiği açıklamada, 188 kişinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı belirtildi.