Sayfa yolu
Malatya ve Trabzon'da kiliselere saldırı
Yayın Tarihi: 18.07.2016 , 00:59 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 05:16
15 Temmuz'daki askeri hareketliliği "protesto etmek" iddiasıyla sokağa çıkan gruplardan bazı kişiler Trabzon Santa Maria Katolik Kilisesi ve Malatya Protestan Kilisesi’ne taş ve çekiçlerle saldırdı. Kilise binalarına girilmeye çalışıldı.
SAT-7 TÜRK'ten Seyfi Genç'in haberine göre; 15 Temmuz'daki askeri hareketliliğin ardından sokağa inenlerden bir grup tekbir getirerek Malatya Protestan Kilisesini taşladı. Saldırıda kilisenin camları kırıldı. Gece olması nedeniyle kimsenin olmadığı kilise binasında maddi hasar meydana geldi.
TRABZON
Aynı sıralarda Trabzon’da da benzr bir durum yaşandı. Trabzon'da 10 kişilik bir grup da Santa Maria Katolik Kilisesi’ne tekbir getirerek saldırdı. Kiliseye kaldırım taşları atarak camlarını kıran grup yanlarında getirdikleri çekiçlerle kilisenin kapısını kırmaya çalıştı.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.