'Mahkemenin verdiği karara karşı bir kararın hiçbir kıymeti yoktur'

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, MHP'yi olağanüstü Kurultay'a götürecek kayyum heyetinin yetkileri ve kongre çağrısına karşı ihtiyati tedbir kararı veren iki mahkeme kararı hakkında sert konuştu.

MHP Genel Başkan adayı ve eski bakan Koray Aydın 'Ülkücü gelecek ve iktidar için Büyük İzmir buluşması' konulu toplantıda İzmir Hilton Oteli Barbaros Salonu'nda konuşma yaptı. Kurultay sürecinin devam ettiğini belirten Aydın "Yeni kararların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Saçma sapan kararların arkasına gizlenenlerin, çıkmış olan bu iradeden kurtulmaları mümkün değildir" dedi.

Koray Aydın, konuşmasının başında Kurultay'ın yapılmasının önünü açan Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararına karşı, MHP'li yöneticilerin açıkladığı Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kayyum heyetinin yetkilerini, kongre çağrısı da dahil olmak üzere bütün işlemler ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasıyla ilgili kararlar hakkında sert konuştu. Aydın, “Bu süreç devam ediyor. Mahkemenin vermiş olduğu karara karşı bir gün önce alındığı söylenen yeni kararların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Bu kurultay Türk milletinin önüne mutlaka getirilecektir. Bundan kaçış kurtuluş yoktur. Öyle saçma sapan kararların arkasına gizlenenlerin, çıkmış olan bu iradeden kurtulmanın mümkün değildir. Çünkü ülkücünün pençesi bu işe geçmiştir. O pençeler geçmişte emperyalistlere karşı nasıl indiyse şimdi de Türk milletinin varlığına, dinine ve kendi adına karşı savaş başlatmış olan siyasal iktidarın başına bu kurultaydan alınacak sonuçla inecek. Bu milletin geleceği üzerinde boza pişiren, milletin değerlerini ayaklar altına alan siyasal iktidar ülkücülerin elinden kurtulamayacaktır" dedi.