Mahkeme kararı: Hubyar Sultan tekkesinin tapusu yeniden muhtarlığa verildi

Tokat’ta 400 Alevi köyünün bağlı olduğu Hubyar Sultan Tekkesi’nin tapu davasına ilişkin yapılan duruşmada verilen kararla Hubyar Sultan Tekke’sinin tapusu Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden geri alındı. Hubyar Sultan Tekkesi tapusu yeniden Köy Muhtarlığı’na geçti.

Tokat Almus Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen duruşma Köy Muhtarlığı lehine sonuçlandı. Hubyar Sultan Tekkesi tapusu yeniden Köy Muhtarlığı’na geçti.

Tokat’ta 400 Alevi köyünün bağlı olduğu Hubyar Sultan Tekkesi’nin tapu davasına ilişkin yapılan duruşmada verilen kararla Hubyar Sultan Tekke’sinin tapusu Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden geri alındı, Hubyar Köyü Muhtarlığı adına tescil edilmesine karar verildi.

VAKIF BAŞKANI: "TÜM İNSANLIĞIN ORTAK DEĞERİ"

Hubyar Kültür Vakfı Yönetim Kurulu adına Başkan Halil Patlak şunları söyledi: 

“Bizler söz verdiğimiz gibi Hubyar Kültür Vakfı ve Hubyar Köyü Muhtarlığı olarak, tekkemize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hubyar Sultan Tekkesi Hubyarlıların atası, Alevilerin kutsalı, Alevisi Sünnisiyle tüm insanlığın ortak değeridir. Bundan sonra yapılacak olan iş Hubyar Sultan Tekkesi’nin bir Alevi inanç merkezine yakışır şekilde hem mimari hem de inançsal olarak yeniden yapılandırılmasıdır."