Mahalleli cinsel istismara uğrayan çocuk için karakol önünde eyleme başladı

İstanbul Küçükçekmece’de dört yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunuldu. Olayın ardından kaçan zanlıyı arama çalışmaları devam ederken, mahalle sakinleri polis karakolunun önünde eylem yapıyor.

İstanbul Küçükçekmece’de yer alan Kanarya Mahallesi'nde dört yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunuldu. Olay sonrası kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı. Mahalle sakinleri polis karakolunun önünde eylem yapıyor.

Cinsel istismara uğrayan çocuk Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde tedavi altına alınırken, Kanarya Mahallesi sakinleri ise ellerinde pankartlarla polis karakolunun önünde eylem yapıyor.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan onlarca kişi mahallede dolaşarak sık sık “Çocuğa uzanan eller kırılsın”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları attı. Ardından Kanarya polis karakolunun önüne geçen kitle buradaki bekleyişlerini sürdürüyor. 

'SALDIRGANLARIN GÖRÜNTÜSÜ VAR AMA YAKALANAN YOK'

Olay sonrası polisin soruşturma başlattığını, ancak hala saldırganlarla ilgili bir gelişme yaşanmadığını ifade eden baba, polislerin elinde bir kamera kaydı olduğunu ama buna rağmen dünden beri bir ilerlemenin yaşanmadığını vurguladı.  

Kanarya Mahallesi'nde halk bir süre karakol önünde eylemlerini sürdürdü. Daha sonra sokaklarda slogan atmaya başladı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre polis eylemcilere müdahale etti.


Emniyet Müdürlüğü'nden Küçükçekmece'deki istismara yönelik açıklamada "Küçükçekmece'de 5 yaşındaki kız evladımız hastanede gözetim altındadır. Süreç, Emniyet Teşkilatımız tarafından titizlikle takip edilmektedir. Resmi olmayan açıklamalara lütfen itibar etmeyiniz" denildi