Liselilere sınav haftasında '15 Temmuz' etkinliği dayatması!

AKP'nin "proje okul" ilan ettiği liselerden biri olan Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri, sınav haftasında olmalarına rağmen, dün "15 Temmuz Demokrasi Destanı" adı altında AKP propagandası etkinliğine maruz bırakıldı.

soL-Samsun

AKP'nin ilk, orta ve lise düzeyindeki eğitim kurumlarında 2016-2017 eğitim yılı başından beri dayattığı zorunlu "15 Temmuz" etkinlikleri sürüyor. Bunun son örneklerinden biri de dün Samsun'da yaşandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin, velilerin ve eğitimcilerin itirazlarına rağmen "proje okul" ilan edilen Samsun Anadolu Lisesinde, dün yine "15 Temmuz" etkinliği düzenlendi. Okul Müdürü'nün "15 Temmuz ve 'FETÖ' ihaneti" konulu konuşmasından sonra, "darbe girişimi gecesi Marmaris operasyonuna katılan tek er" olarak sunulan askere konferans verdirildi. Etkinlik sırasında daha önce televizyonlarda da yayınlanan "15 Temmuz" konulu propaganda videoları izlettirildi. 

Sınav haftasında olan öğrenciler, derslerinden alıkonularak zorunlu etkinlik dayatmasına maruz bırakıldıklarından dolayı hissettikleri rahatsızlığı dile getirdiler.