Liseliler ayakta: Karanlığa sırtımızı dönüyoruz

İstanbul Erkek Lisesi'nin başlattığı "Karanlığa sırtımızı dönüyoruz" eylemine, destek bildirileri gelmeye devam ediyor.

İstanbul Erkek Lisesi'nin başlattığı "Karanlığa sırtımızı dönüyoruz" eylemine, Bakırköy Gürlek Nakipoğlu Anadolu Lisesi'nden de destek geldi. 

Destek bildirisinde "İçinde bulunduğumuz dönemin gerici, cinsiyetçi ve faşist baskıları eğitimde de kendini göstermiş; eğitim ve öğretimi tamamen niteliksizleştirmiştir" ifadeleri kullanılırken, "Öğrenciler olarak istediğimiz çağdışı yapılan bu gerici ve karanlık atılımlara ket vurmaktır" denildi.

Gürlek Nakipoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin kaleme aldığı bildiri şöyle: 

KARANLIĞINIZI FİKİRLERİMİZLE AYDINLATACAĞIZ!

Gerici sistem her zamanki gibi elindeki zehri topluma akıtmaya devam ediyor. Okullara kadar sızan bu zehir başta sorumlular olmak üzere öğrencileride etkisi altına alıyor.

İçinde bulunduğumuz dönemin gerici, cinsiyetçi ve faşist baskıları eğitimde de kendini göstermiş; eğitim ve öğretimi tamamen niteliksizleştirmiştir. Ayrıca AKP'nin karanlık zihniyeti liselilerin içindeki isyan olgusundan korkup 2014 yazında Antalya'da toplanan 19. Milli Eğitim Şurası ile, liselilerin içindeki isyanı bastırmak amaçlı çeşitli yöntemleri uygulama kararı almıştır. Bu yöntemler okullarımızda gerici kurumların faaliyet yürütme çabaları, öğrencilerin kılık-kıyafetlerine karışılması, gerici din panelleri yapılması, kadın-erkek öğrencileri arasında 30 cm mesafe konulması ve özel alanlarımıza dikilen kameralar ile sürekli gözetim altında tutulma gibi başlıklarda ön plâna çıkıyor. Bunların dışında MEB ve Emniyet Müdürlüğü ortaklığı, ilkokuldan itibaren zorunlu din dersi dayatması, Nabi Avcı ve şürekasının yeni döneme gerici-yandaş idâre atamalarıyla liselilerin içindeki isyanı bir nebze sindirmiştir.

Fakat geçtiğimiz günlerde İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin mezuniyet töreninde müdürlerine sırt çevirmeleriyle körüklenen isyan ateşi ülkenin dört bir tarafındaki liselilerden gelen bildirimlerle büyüyor. Böyle bir zamanda biz tüm liselerdeki arkadaşlarımızla aynı umudu paylaşıyoruz. Öğrenciler olarak istediğimiz çağdışı yapılan bu gerici ve karanlık atılımlara ket vurmaktır.

Biz de Gürlek Nakipoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri olarak AKP'nin gerici-yandaş ve niteliksiz eğitim politikalarını reddediyoruz.

Bakırköy Gürlek Nakipoğlu Anadolu Lisesi Öğrencileri