Liseler direniyor: Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi de 'Öğretmenime dokunma' dedi

Liseler, AKP'nin "Proje Okul" uygulamasına karşı direniyor... Balıkesir'de "Proje Okul" ilan edilen Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nde görevli 65 öğretmenden 55'inin bir başka okula tayin edileceklerinin açıklanması tepki çekti. Dün okul girişine oturan öğrenciler 'Öğretmenime dokunma' yazılı pankart açıp kararı protesto etti.

DHA

Balıkesir'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'proje okul' ilan edilen Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nde görevli 65 öğretmenden 55'inin kurumda uzun süredir görev yaptıkları için bir başka okula tayin edileceklerinin açıklanması, öğretmenlerle birlikte öğrencilerin tepkisini çekti. Dün okul girişine oturan öğrenciler 'Öğretmenime dokunma' yazılı pankart açıp kararı protesto etti.

Balıkesir'deki Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nin proje okul ilan edilmesi ile birlikte okulda 8 yıldan uzun süredir görev yapan öğretmenlerin bir başka okula tayin edilmesine karar verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu durumdaki öğretmenlere tayin istemeleri için yazı yazmasının ardından öğretmenlerin kendi belirledikleri ve istedikleri okullara tayin istememesi halinde resen atamalarının yapılacağı açıklandı. Büyük çoğunluğu tayin istemeyen 65 öğretmenden 55'inin tayin edileceği, kalan 10 öğretmenden 5'inin ise zaten görevlendirme ile okulda görev yaptığı bildirildi.

ÖĞRENCİLER EYLEMDEYDİ

Öğretmenlerinin büyük bölümünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan öğrenciler de projeye tepki gösterdi. Bir süredir bu durumdan duydukları huzursuzlukları sosyal medya aracılığıyla duyurmaya çalışan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri dü düzenledikleri eylemle öğretmenlerine sahip çıktı. Okul girişine oturan öğrenciler 'Öğretmenime dokunma' yazılı pankart açıp, "SYAL uyuma, okuluna sahip çık", "SYAL bizimdir, bizim kalacak", "Yırcalı uyuma öğretmenine sahip çık" diye slogan attı. Bazı öğretmenlerde bu eylemi izleyip, alkışladı. Öğrenciler 30 dakika boyunca gerçekleştirdikleri eylemin ardından derse girdi.