Lise müdürü ezan okuyup öğrencileri namaza çağırdı

Bursa'da bir lise müdürü ezan okuyup öğrencileri namaza çağırdı. Öğrenci ve veliler duruma tepki gösterirken Eğitim Sen, okul müdürünün eşitlik ve laiklik ilkesine aykırı davrandığını duyurdu.

Eğitime gerici müdahalelere bir yenisi daha eklendi. Bu kez bir lise müdürü ezan okuyup öğrencileri Cuma namazına çağırdı.

Evrensel'in haberine göre, Bursa Nilüfer'deki Özlüce Anadolu Lisesi müdürü, okulda ezan okuyarak öğrencileri cuma namazına çağırdı.

Söz konusu olaya öğrenci ve veliler tepki gösterdi. Eğitim-Sen Bursa şubesi yaptığı açıklamada "AKP hükümeti 15 yıllık iktidarı boyunca eğitimde bilimsellikten uzak, gerici ve dinci politikaları hayata geçirmektedir. 4+4+4 uygulaması ile eğitimi baştan aşağı değiştiren AKP, okulları ve öğrencilerimizi siyasetin arka bahçesi olarak görmektedir" dedi. 

Açıklamanın devamında, "Okulun alt katında bir mescit bulunmakta ve öğrenci ile çalışanlar ibadetlerini burada yapmaktadır. Bu durum mevcut yasa ve yönetmeliklere uygundur ancak okullarımızda bulunan mescitlerde yapılan ibadetlere tüm okulun duyacağı şekilde ses sistemi ile çağrı yapmak bir eğitim kurumunda yapılmaması gereken bir davranıştır. Bunu görevli okul müdürü yaparsa eşitlik ve laiklik ilkesine aykırı davranış sergilemiş olur. Ayrıca bu, okul müdürünün görevi ve yetkisi dâhilinde de değildir. Aynı okul müdürü 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programına da Kur’an-ı Kerim okuyarak başlamıştır” ifadelerine yer verildi.