Leyla Halid: Amerikan çıkarları, Arap bölgesinin neresinde olursa olsun, saldırı altında olmalıdır

Leyla Halid, ABD yönetiminin Kudüs kararını değerlendirerek, "Direniş esas mücadele yöntemi olmalı" dedi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) efsanevi gerillası Leyla Halid, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını değerlendirdi.

Medya Şafak'tan Hasan Sivri'ye konuşan Halid, "Amerikan yönetimi işgalci İsrail'in birincil müttefikidir. Amerikan yönetimi ayrıca İsrail'e yaptığı silah, askeri destek ve ekonomik yardım ile sadece Filistin değil, tüm Arap halklarına saldırılarının ortağıdır" diye konuştu.

'KINAMA İLE KALINMAMALI'

Leyla Halid'in açıklamalarından kimi bölümler şöyle:

"Reaksiyonlar sadece kınama ile kalmamalı. Hakiki reaksiyon şöyle olmalıdır: Amerikan çıkarları, Arap bölgesinin neresinde olursa olsun, saldırı altında olmalıdır. Bunun gerçekleşmemesi durumunda “Amerikan yönetimi görüşünü dayatabilme ve bu karara derinlik vermede kazanım elde etti'' anlamı ortaya çıkacaktır. Trump'ın bu adımına eşit seviyede bir reaksiyon verilmezse bu ‘”gerçeklik” geliştirilecektir. Buna ek olarak bugün İsrail ile ilişki geliştiren tüm devletlerin bu ilişkileri kesme zamanı gelmiştir. İsrail ile iktisadi, askeri vb tüm alanlarda ilişkiler kesilmeli ve boykot edilmelidir. Bu cevaplar ilk aşamada verilebilecek cevaplardır. Her pratiğe karşılık, o seviyede karşı pratik cevabı vardır, olmalıdır."

'DİRENİŞ ESASI ÜZERİNE STRATEJİ ÇİZİLMELİ'

"Bu tehlikeli hamle, karşısında birliklerini sağlamış Filistinlileri bulursa başarıya ulaşamaz. Bu da yeni bir ulusal strateji inşası gerektirir. Özellikle Filistin tarafı “İsrail Oslo Anlaşmasına bağlı değil, Oslo bitti'' diyerek bunu iptal etmeli. Filistinliler, resmi olarak bu anlaşma ile ilişkilerinin bittiğini ilan edip tüm şekilleriyle direniş esası üzerine inşa edilmiş yeni bir ulusal strateji çizmeli."

'AMERİKA'NIN BÖLGEDE GENİŞ ALANDA ÇIKARLARI VAR'

"Halklar rejimlerine ‘'Bu olanlar hepimize büyük bir saldırıdır, Siyonist işgal ile ilişkilerinizi -Mısır ve Ürdün gibi devletlerle yapıldığı bilinen resmi anlaşmalar dahil- kesmelisiniz'' demek üzere sokaklara çıkacak. Ayrıca yukarıda cevaplandırdığım gibi herkesin Oslo fikrini başından atması gerekiyor. Bu şekilde Amerikan yönetimine Kudüs kararından geri dönmesi için baskı kurabilirler. İkinci önemli nokta ise Amerika'nın bölgede geniş alanda çıkarları var. Bu çıkarların hem düşman İsrail hem de özellikle düzenbaz Amerika için çıkar olmaktan çıkması lazım. Amerikan Birleşik Devletleri düzenbaz bir devlettir, savaşları başlatıp aynı zamanda bu halklar için barış istemeyen dolandırıcı bir devlettir. "