Laiklik bildirisi dağıtırken gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi!

Kadıköy'de "Laikliği kazanacağız" bildirisi dağıtırken gözaltına alınanlar "adli kontrol" talebiyle mahkemeye sevk edildi. Kadıköy'de meydana gelen olayla ilgili olarak gözaltına alınanların kanuni uygulamaya göre Kartal Adliyesi'ne sevk edilmesi gerekirken, Avrupa yakasındaki Çağlayan Adliyesi'ne sevk edilmeleri de "hukuki skandal" olarak…

Haber Merkezi

Kadıköy'de "Laikliği kazanacağız" bildirisi dağıtırken gözaltına alınanlar "adli kontrol" talebiyle mahkemeye sevk edildi. Kadıköy'de meydana gelen olayla ilgili olarak gözaltına alınanların kanuni uygulamaya göre Kartal Adliyesi'ne sevk edilmesi gerekirken, Avrupa yakasındaki Çağlayan Adliyesi'ne sevk edilmeleri de "hukuki skandal" olarak nitelendirildi. 

24 Eylül Cumartesi günü Kadıköy'de gözaltına alınan Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, aynı gece Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'ne götürülmüştü. 

Gözaltındakiler, dün emniyette polis ifadesi alınırken susma haklarını kullandı. Sancak Yıldız'ın avukatı Özgür Murat Büyük, Kadıköy'de yaşanan olayda Kartal'daki savcının yetkili olması gerektiğini, gözaltı ve ifade alma talimatı veren savcının ise diğer bölgenin yetkilisi olduğunu belirtti ve Birleşik Haziran Hareketi'nin bildiri dağıtımı sırasında gözaltına alınanların bu yüzden polisteki sorguda susma haklarını kullanarak ifade vermediklerini bildirdi. Av. Büyük, Kadıköy'deki olayla ilgili gözaltına alınanların, Kartal yerine Çağlayan Adliyesi'ne sevk edilmelerini "kanuni uygulamaya aykırı ve hukuk skandalı" olarak niteledi. 

Savcı, gözaltında bulunanları, bugün ifade almadan "adli kontrol" talebiyle mahkemeye sevk etti. Savcılığın gözaltındakilere, "cumhurbaşkanına hakaret", "polise mukavemet" ve "2911'e muhalefet" suçlamalarını yönelttiği öğrenildi. 

Gözaltına alınan laiklik savunucuları, öğleden sonra İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılacak.