KYK'ye yerleşemeyen öğrencilere tarikat ve gericilik tuzağı!

KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrencilerin, ucuz alternatif olarak cemaat ve tarikat evlerine mecbur bırakılmaları AKP’li yıllarda olağan bir hal aldı. Yedi Hilal adlı yandaş ve gerici oluşum, KYK'ye yerleşemeyen öğrencileri "Her ev bir mescittir" ve "Üniversiteye bismillah" sloganlarıyla öğrenci evi mülakatına davet ediyor.

Tolga Kaan

Lise ve üniversite öğrencilerini "Roma’yı fethetmeye" çağıran ve Yedi Hilal Derneği adı altında faaliyet gösteren gerici oluşum, “Ev arkadaşı değil, yol arkadaşı arıyoruz” sloganıyla kendi öğrenci evlerine mülakatla giriş başvurusu başlattığını açıkladı.

"HER EV BİR MESCİTTİR" SLOGANI!

Propaganda çalışmalarında buraların sadece ev olarak düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan derneğin afişlerinde ise, “Her ev bir mescittir”, “Her ev imanın kalplere nakşedildiği nebevi bir iklimdir” gibi ifadeler yer alıyor.

KYK'YE YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLERE HİTAP EDİYORLAR

KYK yurtlarına yerleşemeyen ve eğitim masraflarını karşılayacak bütçesi olmayan ailelerin çocuklarının ucuz alternatif olarak cemaat ve tarikat evlerine başvurmaları AKP’li yıllarda oldukça olağan bir hal aldı.

İstanbul, Kayseri, Kahramanmaraş ve belli illerde çocuklara yönelik faaliyetler de yürüten dernek "kültür-sanat", "gezi", "fikir atölyeleri" gibi başlıklarla düzenlediği kamplarda, cihat ve fetih sunumları yapıyor.

ENSAR GİBİ VAKIFLARLA DA DİRSEK TEMASINDA

Çalışma yaptıkları bu illerde, 46 çocuğun tecavüze uğradığı Ensar Vakfı gibi gerici vakıf ve oluşumlarla da dirsek temasında olan dernek, kimi illerin milli eğitim müdürlüklerine de ziyaretlerde bulunarak, yayın organlarında "birlikte hareket etmenin yollarını aradığını" beyan ediyor.

Daha önce Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt ile görüşmeler yapan derneğin, kimi okullarda Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yürüttüğü biliniyor.

KAYSERİ BAŞKANI BYLOCK'TAN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Laiklik karşıtı açıklamalarda bulunan örgüt, 27 Aralık 2015 tarihinde "Mehmet Akif Ersoy anması" adı altında Taksim’de bir eylem gerçekleştirmiş, İstiklal Marşı’nı değiştirmişti. Ayrıca derneğin Kayseri il başkanı Hacı Hasan Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ByLock kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınmış daha sonra serbest bırakılmıştı.

Derneğin çalışmaları akıllara Fethullah Gülen cemaatinin ev örgütlenmelerini getiriyor.