KYK yurtlarındaki Ramazan 'önlemleri': Hurma, pide, manevi rehber, tasavvuf müziği...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, KYK yurtlarındaki öğrencilerin rahat ve huzurlu bir ortamda ramazan ayını geçirmeleri için tüm "önlemleri" aldıklarını belirtti. "Önlemler" arasında pide, hurma, tasavvuf müziği, Diyanet'ten gelen manevi rehberler ile iftar ve sahur programları sayıldı.

Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı öğrenci yurtlarında ramazan ayı "önlemlerini" aldıklarını açıkladı. 

Bakan Kılıç, "önlem" olarak şunları sıraladı: 

"Yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin rahat ve huzurlu bir ortamda ramazan ayını geçirmeleri için tüm önlemlerimizi almış bulunmaktayız. Bu amaçla ramazan dolayısıyla ülke genelindeki KYK yurtlarımızda önlemlerimizi aldık."

Yurtlarda özel programlar düzenlediklerini dile getiren Bakan Kılıç, Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzalanan protokol gereği yurtlarda görevlendirilen manevi rehberlerin, KYK'li gençlerin daha "bilinçli" ve huzurlu bir ramazan geçirmesi için yardımcı olduklarını söyledi. Kılıç, ramazan boyunca bazı yurtlara giderek öğrencilerle sahur ve iftar programları yaptıklarını da kaydetti.

"YEMEK KALİTESİ RAMAZANDA DAHA SIK KONTROL EDİLİYOR"

KYK'nin resmi sitesindeyse alınan ramazan "önlemleri" şöyle sıralandı: 

"Yurt idaresince yemeklerin kalite ve gramajları daha sık aralıklarla kontrol ediliyor. Kahvaltı beslenme yardımı uygulama saati, ramazan ayı boyunca saat 00.30'dan itibaren başlıyor. Ramazan ayı boyunca lokanta işletmelerinde ramazan pidesi bulunduruluyor, hurma, zeytin gibi iftariyelikler de ikram olarak veriliyor. İftarda yemek hizmeti sırasında tasavvuf müziği yayını yapılıyor. Oruç tutmayan öğrencilerin yemek hizmetlerine, sayılarına bakılmaksızın devam ediliyor."