KYK yurdunda rezil görüntüler: Benim odayı her gün lağım mı basacak?

Ankara Gölbaşı'ndaki kız öğrenci yurdu henüz tamamlanmadan öğrenci alımına başlandı, yurtta yaşanan sorunlar öğrencileri pes ettirdi. Bazı odalarda inşaat sürerken, yurdu sürekli lağım basıyor. Öğrencilerin bazıları yurttan kaydını silerken, bir KYK yetkilisi tarafından öğrencilere, "paralarını erken ödeyen öğrencileri başka odalara yerleştirebiliriz" denildi.

soL - Ankara

Ankara Gölbaşı'nda Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurdu henüz tamamlanmadan öğrenci alımına başladı ama yurdun içler acısı durumu öğrencileri isyan ettirdi.

Bitmeyen odalar, kir içindeki tuvaletler ve inşaatın devam etmesi tepkiye neden olurken, bazı öğrenciler yurdu terk etmek zorunda kaldı.

Yurtta kalan ve koşullar nedeniyle kaydını almak zorunda kalan bir öğrenci tarafından soL'a yapılan açıklamada, kendilerine yurdun tamamlandığının söylendiğini ama gittikleri ilk gün bir şokla karşılatıklarını aktardı.

'PARASINI ÖDEYEN BAŞKA ODAYA GEÇEBİLİR'

Yurdun birçok bölümünde inşaatın devam ettiğini, gittiklerinde işçilerin hala yurtta kaldığını belirten öğrenci, bazı odalarda duvarların tamamlanmadığını, yerlerdeki çalışmaların bitmediğini, odalarda perde bile bulunmadığını dile getirdi.

Sıcak su gibi en temel ihtiyaçların bile olmadığını belirten mağdur öğrenci, klozetin bulunmadığı katların dahi olduğunu, olanların ise berbat halde olduğunu söyledi.

Bir KYK yetkilisinin kendileriyle toplantı yaptığını aktaran öğrenci, KYK ödemesi yapan öğrencilerin biten odalara geçebileceğinin kendilerine söylendiğini, bu sözlerin tepki çektiğini ifade etti.

Yaşananlar sonrası yurtta kalmaya devam edemediğini belirten öğrenci, yurttan ayrıldığını aktardı.

EN İLGİ ÇEKİCİ TEPKİ

İlgili yurtta kalan öğrenciler sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirirken, bir öğrencinin KYK Destek adresine attığı mesaj ve aldığı yanıt oldukça dikkat çekici.

"Bebeğim benim odayı her gün böyle lağım mı basacak @GSB_KYK" diyen öğrenciye gelen yanıtlar şöyle:

GERİCİ ENGEL

Öğrenciler odaların durumu ve inşaatın devam etmesi nedeniyle Gölbaşı'ndaki eski yurda geçmek isterken, gerici yönetim 2 bloğu boş olan yurtta erkek öğrenciler kaldığı için bu talebi reddediyor.