Kurtulmuş'tan Yenibosna saldırısına ilişkin açıklama

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Yenibosna'daki saldırıya ilişkin, "Bu aslında çok büyük bir saldırı fakat alınan tedbirler sayesinde çok şükür mümkün olan en az hasarla atlatılmış oldu" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ordu'da, yerel ve bölge kanallarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

İstanbul'da Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve askeri inzibat binası yakınında düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin soruya yanıt veren Kurtulmuş şunları söyledi:

 "İstanbul valimiz ile telefondan konuştum. Bu aslında çok büyük bir saldırı fakat alınan tedbirler sayesinde çok şükür mümkün olan en az hasarla atlatılmış oldu. 10 yaralımız var. Bunlardan 6 tanesi taburcu edilmek üzere. 4 yaralı kardeşimizden bir tanesinin durumu ağır. Geri kalanların, ümit ediyoruz ki birkaç gün içerisinde düzelir. Dolayısıyla bu saldırıyı PKK yapmış olabilir, DAEŞ yapmış olabilir ya da başka bir taşeron örgüt de yapmış olabilir. Netleştiği zaman bu ortaya çıkar ama Türkiye'nin bir terör örgütü ile başı belada değil. Bunların hepsi ile birlikte Türkiye mücadele ediyor ve hepsinin karşısında durmaya çalışıyor"