Kurtulmuş: Körfezdeki kriz yapay olduğu için kolay çözülür

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Körfez krizi hakkında, “Yapay bir kriz olduğu için Ramazan Bayramı'na kadar bu problemin kolayca çözüleceğini ümit ediyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Körfez ülkeleri arasında yaşanan krize ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başta Suudi Arabistan ile bazı ülkeler ile Katar arasındaki krizin bölge ve ülke gündemini değiştirdiğini, bu krizin ortadan kaldırılması için devlet olarak bütün çabalarıyla gayret gösterdiklerini belirten Numan Kurtulmuş, krizin Ramazan Bayramına kadar çözülmesini ümit ettiklerini kaydetti.
 
Kurtulmuş, “Bu krizin ortaya çıkmasında diğer bölge krizlerinden bir farkı var. Bu kriz tamamıyla yapay bir krizdir. Yani herhangi bir altyapısı olan, herhangi bir siyasi, toplumsal geçmişi olan bir kriz değildir. Herhangi bir çatışmanın üzerine oturan bir kriz değildir. Maalesef yapay bir şekilde ortaya çıkarılmıştır. Ondan dolayı ümit ediyoruz ki çözümü de diğer krizlere göre daha kolay olur. En kısa bir süre içerisinde bu krizin ortadan kaldırılması için gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.