'Kurtlar Vadisi' krizde: Tüm projeler durdu

Dizi sektöründe tanınan ve Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcısı da olan Pana Yapım, Fikirtepe’de yaşayan yaklaşık bin aileyi kentsel dönüşüm mağduru yaptı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm denilince akla gelen ilk yerlerden biri Kadıköy ilçesine bağlı Fikirtepe.

6 yıl önce dönüşümün başladığı ilçede teslim edilen işler de var, ağır işleyenler de ve hatta yarım kalanlar da. Bölgenin en son mağdur kitlesi ise Pana Yapı ile anlaşanlar oldu. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, hak sahipleri 2011’de anlaşma yaptı, 2016’da evlerini boşalttı. Eski evler yıkıldı, yenisi beklenirken şantiyede işler durdu. Firmadan kira yardımı da alamayan hak sahipleri mağdur oldu. Üstelik hak sahiplerinin yanı sıra projeden ev alan tüketicilerin de hayalleri yarım kaldı. Yaklaşık 1000 aile, dizi film sektöründen sonra inşaat sektörüne giren Pana Yapı’nın işleri yoluna sokmasını bekliyor.

Dönüşümzedeler dün mağduriyetlerini anlatmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne gitti, dilekçe verdi. 

Konuyla ilgili konuşan Pana Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Şaşmaz, “Yönetim Kurulu Başkanımız Raci Şaşmaz Fikirtepe’ye konut yatırımı yapmaya geldi, sonra projeye ortak oldu ve bazı sebepler yüzünden iş bizim üzerimize kaldı. Aslında sorun bizim şirketimiz özelinde yaşanmıyor. Fikirtepe, hatta tüm inşaat sektöründe yaşanıyor. Bankalar inşaat sektörüne 1 kuruş finansman sağlamıyor. Bu işlerin öz sermaye ile bitmesi de mümkün değil. 3 aydır 1 ev satmadık. Satışlar yavaşlamadı, kesildi. Biz de mali sıkıntılar nedeniyle işlerimizi yavaşlattık" dedi.

Yurttaşlar, Pana Yapı'ya oldukça tepkili.