Küresel Mutluluk Endeksine göre, yine mutsuzuz

Küresel mutluluk endeksine göre Türkiye 54 puanla, 71 olan ortalamanın oldukça altında. "Dün çokça gülüp kahkaha attınız mı?" sorusuna en az "evet" yanıtı verenler de yine Türkler.

ABD'li araştırma şirketi Gallup'un 148 ülkeyi kapsayan küresel mutluluk endeksinde Türkiye, Bangladeş ve Sırbistan'la birlikte sondan üçüncü oldu.

153 bin kişiyle yapılan görüşmeler sonucunda hazırlanan çalışmada yöneltilen sorulardan biri de "Dün çokça gülüp kahkaha attınız mı?" şeklindeydi. Türkiye'de bu soruya olumlu cevap verenlerin oranı yüzde 43 oldu; Türkler bu konuda Sırp katılımcılarla birlikte sonuncu sırayı paylaştı.

Genel mutluluk endeksinde dünya ortalaması 71 puan olurken, Türkiye'nin puanı 54'te kaldı.

LATİN AMERİKA MUTLU

Endekste ilk 10 sıra tamamen Güney Amerika ülkelerinden oluşuyor. Raporda; "Latin Amerikalılar, günlük olarak pozitif hisler yaşaması en muhtemel kişiler olarak öne çıkıyor" deniyor.

10 yıldır hazırlanan raporda ilk kez ilk 10'un tamamen Güney Amerika ülkelerinden oluştuğu görülüyor.

EN MUTSUZ SUDAN

Raporda, mutluluk endeksi puanı 47 olan ve listenin son sırasında yer alan Sudan gibi ülkelerde ise çatışmaların kişisel memnuniyeti fazlasıyla olumsuz etkilediği ifade ediliyor.

2014 yılı boyunca Ebola salgınıyla mücadele eden Liberya ve çatışmaların hâlâ devam ettiği Ukrayna gibi ülkelerde de mutluluk düzeyinin genel ortalamanın çok altında olduğu görülüyor.