'Kuran kursuna bağış' diyerek dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şüpheliler serbest...

Muğla’da, "Kuran kursuna bağış topluyoruz" diyerek dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şahısların bir ayda 25 bin kişiden bağış topladıkları ileri sürüldü.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Büro ekiplerince düzenlenen operasyonda "Kuran kursuna bağış topluyoruz" diyerek dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan E.K, Z.K, M.D, A.K.K, D.İ, Ö.M, A.D, M.Ü.Ç, S.S, A.Z, G.U. ve Z.D. emniyetteki işlemlerinin ardından "dini inanç ve duygularının istismar suretiyle dolandırıcılık" iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardandan mahkemeye çıkarılan 7’si kadın 12 zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

cnnturk.com'da yer alan habere göre, bir ihbarı değerlendiren Ortaca Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Atatürk Bulvarı'ndaki bir işyerine operasyon düzenlemiş ve işyerinde bulunan E.K, Z.K, M.D, A.K.K, D.İ, Ö.M, A.D, M.Ü.Ç, S.S, A.Z, G.U. ve Z.D. gözaltına alınmıştı.

İşyerinde yapılan aramada, Türkiye genelinde 142 binin üzerinde vatandaşın kişisel bilgilerinin bulunmuş, zanlıların, bu kişileri telefonla arayarak, "Sizin adınıza Kuran kurslarına ve ihtiyaç sahiplerine yardım yapacağız" diyerek para topladığı ve bu kişilere kargo ile kapıda ödemeli küçük Kuran gönderdikleri iddia edilmişti.

BİR AYDA 25 BİN KİŞİDEN BAĞIŞ TOPLADILAR

Zanlıların 50 ile 100 lira arasında yapılan bağışlardan, günde 5 ila 7 bin lira arasında kazanç sağladıkları ve bir ayda 25 bin kişiden bağış topladıkları ileri sürülmüştü.