Kültür Bakanlığı IŞİD destekçisi yayınevinin kitaplarını kütüphanelere dağıttı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, IŞİD'in propaganda kitabı olan "Esad'ın Suç Rejimine Karşı İdeal Mücadele Dersleri"ni basan Guraba Yayınevi'nden birçok kitap alıp halk kütüphanelerine dağıttığı ortaya çıktı. Bakanlık tarafından halk kütüphanelerine dağıtılan kitaplar arasında, "Kadınlara Yönelik Otuz Şeri Yasak", "Kuran ve Sünnetin Işığında Cihat…

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, IŞİD’in propaganda kitabı olan “Esad’ın Suç Rejimine Karşı İdeal Mücadele Dersleri” adlı kitapçığı basan İstanbul’daki Guraba Yayınevi’nden birçok kitap aldığı ve Türkiye’deki halk kütüphanelerine dağıttığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, Bakanlık tarafından halk kütüphanelerine dağıtılan kitaplar arasında, "Kadınlara Yönelik Otuz Şeri Yasak", "Kuran ve Sünnetin Işığında Cihat Eğitimi" adlı kitaplar da var.

GURABA YAYINEVİ KİMİN?

1958 Kerkük doğumlu olan Abdullah Yolcu, 1992’de Guraba Yayınevi’ni kurdu. Yolcu’nun sosyal medyada “Şeyh Abdullah Yolcu” adıyla hesabı, hesapta ise İslami konuşmalarının yer aldığı videolar yayınlanıyor. Yolcu kendisiyle ilgili daha önce IŞİD’le bağlantılı olduğu yönündeki haberleri ise yalanlamıştı.

IŞİD militanlarının Şeddadi’de savundukları bir hastanede geride bıraktıkları eşyalar arasında “Esad’ın Suç Rejimine Karşı İdeal Mücadele Dersleri” adlı bir kitap bulunduğu, bu kitabın İstanbul’da bulunan bir yayınevinde basıldığı kamuoyuna duyrulmuştu. Arapça kitabın künyesinde Türkçe olarak Guraba Yayınları, telefon numarası, adres, e-posta ve facebook hesabı da görülüyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü’ne ait kütüphanelere alınan kitapların yer aldığı resmi internet sitesinde, IŞİD militanlarından geriye kalan eşyalar arasında bulunan kitabın basıldığı İstanbul’daki Guraba Yayınevi'nin bastığı birçok kitabın bulunduğu ortaya çıktı. Bu durumun IŞİD kitabını basan yayınevine ciddi maddi destek olduğu düşünülüyor.

İŞTE KÜLTÜR BAKANLIĞI'NIN ALDIĞI KİTAPLAR

Bakanlık'ın aldığı kitaplar arasında şu kitaplar da bulunuyor: "Kadınlara Yönelik Otuz Şeri Yasak", "Namaz ve Onu Terk Edenin Durumu", "Mümin Hanımlara Özel Uyarılar", "Müslüman Gençliğe Öğütler", "Davetçinin El Kitabı", "Yılbaşı Kutlaması ve Kâfirlere Benzemek", "Kuran ve Sünnetin Işığında Cihat Eğitimi."