Küba'da biyoteknoloji atılımı tartışıldı: Toplumcu tıbbın başardıkları...

Halk Sağlığı Uzmanı ve soL yazarı Akif Akalın, Jose Marti Küba Dostluk Derneği İzmir Şubesince düzenlenen "Toplumcu tıbbın başardıkları" konulu söyleşide, Küba'da biyoteknoloji alanındaki gelişmeleri ve bu gelişmenin dinamiklerini anlattı.

Haber Merkezi

Jose Marti Küba Dostluk Derneği İzmir Şubesi, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde Akif Akalın'ın konuşmacı olarak katıldığı "Küba'da Biyoteknoloji: Toplumcu Tıbbın Başardıkları" konulu bir etkinlik gerçekleştirdi.

Halk Sağlığı Uzmanı ve soL'daki Sınıfın Sağlığı blogu yazarı Akif Akalın'ın sunumuyla gerçekleşen söyleşide, biyoteknolojinin Küba'da nasıl hızla geliştiğine ve bu gelişimin kapitalist toplumlarda neden aynı şekilde mümkün olmadığına değinildi.

Küba'nın biyoteknolojideki başarısının toplumsal fayda temelli oldugunu vurgulayan Akif Akalın, bu gelişmelerin özel dönem süresince ambargolara rağmen 1 milyar dolar yatırım yapılarak sürdürüldüğünü belirtti.

Kapitalist toplumlarda aynı yıllarda benzer gelişmeler olmasına rağmen, hiçbir ülkenin Küba'nin başarısını yakalayamadığını vurgulayan Akalın, diğer ülkelerdeki kâr temelli yaklaşımlardan örnekler verdi.

Küba'daki bu başarıların temelinde, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Fidel Castro'nun öncülüğünü ifade eden Akalın, Küba'daki örgütlü toplumun da bu gelişmelerdeki payının önemini vurguladı.