Kritik YAŞ öncesi 200 amiral ve general masada: İhraç talebinde bulunmayanlar terfi edilmeyecek

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçerken, gözler bu yıl yapılacak Yüksek Askeri Şura toplantısına çevrildi. Toplantıda 200 general ve amiralin durumunun görüşüleceği öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde tayin ve terfilerin görüşüldüğü Yüksek Askeri Şûra’nın (YAŞ) bu yılki toplantısında 200 general ve amiralin durumunun masaya yatırılacağı kaydedildi. 

Gazete Habertürk'ten Helin Şahin'in edindiği bilgilere göre, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılacak YAŞ’ta, TSK’da görevli 200 generalin durumu masaya yatırılacak ve bunlar arasında bazılarının Cemaat ile iltisaklı olduğuna dair iddialar değerlendirilecek. Komuta katında ciddi değişiklikler yaşanmayacağı, Deniz ve Kara kuvvet komutanları ile Jandarma Genel Komutanı’nın göreve devam edeceği belirtiliyor. 2018 yılı ocak ayında yaş haddini dolduracak Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal emekli olacak. Ünal’ın yerine Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün gelebileceği kaydediliyor. YAŞ’ta, Cemaatçi subayların örgütle bağlantılarına göz yuman kişilerden terfi sırası gelenler varsa terfilerinin askıya alınacağı bildirildi.

Başında olduğu birlikte Cemaatçi subay olup olmadığını araştırmayan, ihraçlar için hiçbir teklif veya öneride bulunmayan, adli ve idari mercilere yardımcı olmayanların terfileri askıya alınacak.